כל מה שחשוב לדעת

ביטוח דירהבהנחה בלעדית עד 50% הנחה
אל תחמיצו עדכונים מאיתנו
הרשמו וקבלו מאיתנו ניוזלטר משובח מעת לעת
פוליסות ביטוח דירה מומלצות
חדש בבית

ביטוח דירה

אדירה כסף

ביטוח דירה

אדירה זהב

ביטוח דירה

מידע נוסף על ביטוח דירה
לא נמצאו עמודים נוספים
בלוג ביטוח דירה

ביטוח בניין משותף: פוליסה מקיפה שתגן על כל הדיירים והמבנה עצמו

למגורים בנכס בבעלות משותפת יתרונות רבים, אך מבחינה ניהולית מדובר בנושא שעשוי להיות מורכב. אחד הרכיבים החשובים ביותר בהגנה על הנכס ותחזוקתו, במיוחד כאשר קיימים בבניין אזורים משותפים ומתקנים משותפים. מה כולל הביטוח ולמה אסור לוותר עליו? ריכזנו לפניכם את כל מה שחשוב לדעת על ביטוח בניין משותף.
תמונה של צוות ביטוח

צוות ביטוח

ביטוח בניין משותף

נעים להכיר, ביטוח ועדי בתים

ביטוח ועדי בתים, או בשמו הנוסף – ביטוח בניין משותף, הוא מוצר ביטוחי שתכליתו להעניק כיסוי ביטוחי מבנים משותפים, בדגש על הרכוש המשותף לדיירי הבניין, כלומר הרכוש שלא נכלל בביטוח מבנה הדירות וביטוח התכולה – קירות הבניין החיצוניים, חדר מדרגות, מעליות, לובי ולמעשה כל שטח ציבורי שאיננו שייך לדייר מסוים, לרבות הרכוש המשותף הנמצא בו וכמובן, תשתיות הבניין.

במסגרת הביטוח קיים כיסוי למתוארים מעלה, לצד כיסוי ביטוחי במקרה בו צד שלישי נפגע במהלך שהותו בשטחים אלו או כתוצאה מפעילות שהתקיימה בהם. ככזה, מדובר בביטוח אשר משרת את כל דיירי הבניין, נועד למנוע מהם הוצאות כספיות ולהסב להם שקט נפשי.

ביטוח בניין משותף – האם הוא חובה?

אם נקפוץ לשורה התחתונה – לא. לא חובה לרכוש ביטוח בניין משותף אך מדובר ברכיב חיוני להגנה על המבנה, הרכוש והדיירים עצמם ולכן לא כדאי לוותר עליו. ביטוח בניין נועד לתת מענה למקרים בהם נגרם נזק לרכוש המשותף, לצד שלישי או לתשתיות המבנה והוא מהווה את הדרך הטובה ביותר להגן על הדיירים ולמנוע הם הוצאות כלכליות כבירות במקרה של נזק לא מתוכנן.

בנוסף, ביטוח זה מקל על תחזוקתו של הבניין. דוגמא טובה לכך הן מערכות המים, התאורה והחשמל אשר דורשות תחזוקה שוטפת ולעיתים קרובות דורשות תיקון, גם לאחר שימוש סביר ורגיל. בהיעדר ביטוח זה, כל אחד מדיירי הבניין יאלץ לשאת בעלויות התיקון בעצמו, בהתאם לחלקו היחסי בנכס, מה שיכול להסתכם לכדי סכומים משמעותיים לאורך זמן.

מהי ההגדרה לבניין משותף?

לפי ההגדרה בניין משותף הוא מבנה שיש בו לכל הפחות שתי דירות – זה יכול להיות מגדל יוקרה גבוה עם פסיליטיז יוקרתיים, בניין ישן נמוך וכל מה שביניהם. מחיר הפוליסה נקבע בהתאם למספר הדירות, הפסיליטיז (מעליות, לובי, חדר כושר וכיו"ב) והתשתיות.

מה כולל ביטוח בניין משותף?

כאמור, ביטוח בניין משותף מיועד לכסות את האזורים המשותפים בבניין, את רכושם המשותף של הדיירים והן להגן עליהם במקרה של תביעה בגין נזק שנגרם לצד שלישי. ככזה, ביטוח ועדי בתים כולל את הכיסויים הבאים –

  • ביטוח מבנה: ביטוח המבנה עצמו, לרבות שלד ותשתיות הבניין והאלמנטים החיצוניים – תקרת וקרקעית הבניין, הקירות החיצוניים וכיו"ב – מפני נזקי טבע, שריפה, הצפות ועוד.
  • ביטוח תכולה משותפת: סעיף ביטוחי אשר מכסה מקרים של נזק לציוד המשותף של הדיירים אשר נמצא בשטחיו הציבוריים של הבניין. בין היתר – מעליות, גנרטורים, מערכות תאורה וגינון. חשוב להבהיר כי בהיעדר ביטוח זה, על הדיירים לשלם מכיסם עבור תיקונים לציוד המשותף, מה שיכול להגיע לסכומים גבוהים במיוחד.
  • ביטוח צד ג': כיסוי כנגד מקרים בהם צד שלישי – בעלי מקצוע, אורחים ומבקרים – נפגע או ניזוק בעת שביקר בבניין או כתוצאה מפעילות שנערכה בבניין. למשל, אדם שנחבל בעת שנפל כתוצאה מרשלנות בתחזוקת שביל הגישה של הבניין.
  • ביטוח אחזקה: ביטוח שמעניק כיסוי למה שנקרא "תחזוקה שוטפת" – מצבים בהם ציוד ניזוק שלא בשל תאונה או מפגע טבע כלשהו. למשל, נזק שנגרם למערכת המים, החשמל או התאורה עקב שימוש רגיל.

בנוסף לסעיפים אלו, ניתן להרחיב את פוליסת הביטוח ולכלול מקרים נוספים, למשל – ביטוח כספי הבית המשותף, ביטוח מקיף לדירות, וביטוח חבות מעבידים.

האם ביטוח דירה רגיל מספיק?

בקצרה, לא. ובהרחבה – ביטוח דירה מבטח אך ורק את דירת המגורים שלנו ובהיעדר הרחבות נוספות, הוא אפילו לא כולל את הרכוש הנמצא בה ונזקים שיכולים להיגרם למבקרים בה. כלומר שביטוח דירה שלעצמו כולל את מבנה הדירה (לרבות תוספות צמודות כמו מחסן ו/או מרפסת) אך לא את הבניין כולו.

על פניו, אפשר להתבלבל ולחשוב שבמקרה של אסון חלילה, איש איש לעצמו וככל שלכל אחד יהיה ביטוח דירה, הכל יהיה בסדר, אבל זה לא המצב. למשל, במקרה של נזק חמור למבנה כולו (למשל בעקבות שריפה או רעידת אדמה) – ביטוח הדירה יכסה את עלות השיפוץ או הבנייה המחודשת, אבל לא את בניית הבניין עצמו, שמכיל הרבה יותר מדירות המגורים שבו. כך שבמקרה זה ובהיעדר ביטוח בניין משותף, כל בעל דירה יידרש להוסיף ממון רב על מנת לשקם את הבניין.

ביטוח בניין משותף – מי רוכש אותו ומאיפה?

האחריות לרכישת ביטוח בניין משותף מוטלת לרוב על חברת ניהול הבניין, אם קיימת כזו, או על ועד הבית, אך טרם רכישתו מומלץ לערב את כלל הדיירים ולהתייעץ עם סוכן ביטוח מקצועי המומחה לנושא זה, על מנת להתאים את הביטוח לצרכים הספציפיים לצרכיו של בניין המגורים.

על מנת לבחור בביטוח המתאים עבורכם, כדאי לבצע השוואת מחירים ובד בבד, לבחון לעומק את תנאי הפוליסה – מה מכוסה במסגרת הביטוח, מה גובה הכיסוי, החרגות אם ישנן, תנאי סף לקיום הפוליסה וכיו"ב. גם לאחר בחירת פוליסה מתאימה ורכישתה, מומלץ להמשיך ולבדוק מדי שנה האם וכיצד ניתן להתאים אותה לצרכיו המשתנים של הבניין ובמידת הצורך, להחליף חברת ביטוח שמציעה תנאים אטרקטיביים יותר.

לסיכום, ביטוח בניין משותף הינו הכרחי לכל מבנה משותף גם אם אין חובה בחוק לרכוש אותו. הוא מגן על המבנה ועל דייריו, מסייע בתחזוקה השוטפת ומעניק כיסוי לנזקים שונים בשטחים הציבוריים, לרכוש ולאדם.

אהבתם? שתפו עם חברים
תמונה של צוות ביטוח

צוות ביטוח

צוות הכותבים של אתר ביטוח מורכב מאנשי מקצוע בעלי רישיון ממשרד האוצר לעסוק בתחום או אנשי מקצוע אשר שואפים להנגיש את המידע לקהל הרחב. אנחנו צמאים לידע ונשמח לשמוע ממכם על נושאים או תחומים נוספים שתרצו שנכתוב עליהם.

זה לא מכובד להעתיק