לא משנה בני כמה אתם, בשנות ה-20 לחייכם או בשנות ה-50 לחייכם, בוודאי כבר יצא לכם להבין שהחיים עלולים לזמן לנו כל מיני הפתעות לאורך הדרך. חלק מההפתעות הן נעימות וקשורות בביקור לא צפוי של מישהו אהוב, קבלת מתנה שתמיד רציתם ועוד.
אך חלק מההפתעות עלולות להיות הרבה פחות נעימות וקשורות בגילוי מחלה קשה, מוות של מישהו אהוב ועוד. במקרים של גילוי מחלה, יתחיל תהליך לא פשוט של התמודדות גם עם המחלה עצמה אך גם עם הרשויות, העבודה ועניינים כלכליים אחרים. תביעת ביטוח מחלות קשות היא משהו שתצטרכו להכיר בקרות מקרה מצער, ובמאמר הקרוב ריכזנו עבורכם את כל מה שחשוב לדעת על תביעת ביטוח מחלות קשות.
מהי תביעת מחלות קשות?
תביעת ביטוח מחלות קשות היא תביעה המוגשת לחברת הביטוח במטרה לקבל כספים שיסייעו לאדם החולה להתמודד עם אובדן כושר עבודה, עם סדרת הטיפולים שהוא עומד לעבור וכמובן עם המשך התשלומים שהוא צריך לשלם כחוק – מיסים, חשבונות והוצאות נוספות.
כמו בכל פוליסת ביטוח שהיא, גם פוליסת ביטוח מחלות קשות נקבעת בהתאם לסכום שאותו המטופל ירצה לקבל במידה ויחלה במחלה קשה, מה שאנחנו מכירים בדרך כלל בתור "גבולות אחריות", וכמובן בהתאם לחברת הביטוח שדרכה תירכש הפוליסה. חשוב לדעת שקופות החולות אינן יכולות להציע ביטוח מחלות קשות, והוא ביטוח שצריך להירכש באופן פרטי ישירות מול חברות הביטוח השונות.
רשימת מחלות קשות
תביעת ביטוח מחלות קשות, כשמה כן היא, מתאפשרת בעבור גילוי מחלות קשות בלבד. מחלות כמו שפעת אינן נכללות כמובן תחת תביעת ביטוח מחלות קשות, ומדובר כאן על מחלות כמו סרטן מסוגים שונים, התקפי לב חריפים, אי ספיקת כליות כרונית, מחלת ריאות כרונית, טרשת נפוצה ועוד.
אם חס וחלילה תתקלו במצב שבו אתם מגלים שחליתם באחת מהמחלות האלו, תוכלו לגשת אל תביעת ביטוח מחלות קשות ולקבל פיצוי כספי אשר יסייע לכם בדרך הרפואית והכלכלית החדשה שתצטרכו להתחיל ולפסוע בה.
תביעת פיצוי מחלות קשות – תהליך התביעה
תהליך תביעת ביטוח מחלות קשות, כמו כל תהליך תביעת ביטוח שהוא, הוא תהליך הכולל הגשת מסמכים והמתנה לתשובות. היות ומדובר כאן על מקרה חריג, חברות הביטוח עושות כל מאמץ על מנת להבטיח שתקבלו את סכום הכסף המבוקש על ידכם במהירות האפשרית, מה שיוכל לסייע לכם לעמוד על הרגליים ולהיות מסוגלים להמשיך את אורח החיים שלכם במקביל לטיפול במחלה הקשה שהתגלתה אצלכם.
לפני שתיגשו אל הליך תביעת ביטוח מחלות קשות מומלץ לוודא שיש בידכם את המסמכים המעידים על קיומה של המחלה בגופכם. ללא המסמכים תביעת ביטוח מחלות קשות לא תוכל להיפתח עבורכם היות ולא יהיו לכם את הממצאים המעידים על קיום המחלה.
טפסי תביעת מחלות קשות – אלו מסמכים שתצטרכו?
אל חברת הביטוח תצטרכו להגיש מכתב סיכום מחלה שחתום על ידי הרופא המטפל שלכם, וכמובן מסמך המכיל את תוצאות הבדיקות המעידות על גילוי המחלה הקשה שלכם. בהמשך הדרך אתם עשויים להתבקש להגיש מסמכים נוספים אותם תצטרכו להנפיק אצל הגורמים השונים.
לתבוע את הביטוח לבד?
תהליך של תביעת ביטוח מחלות קשות הוא תהליך שעלול לקחת זמן ואתם עלולים למצוא את עצמכם מתוסכלים וחסרי אונים, אולם עם הסיוע הנכון והמקצועי ניתן להתגבר על כל דבר. אם אתם זקוקים לעזרה ולסיוע מקצועי אתם מוזמנים להשאיר את הפרטים האישיים שלכם באתר, ונציג החברה ידאג ליצור איתכם קשר וללוות אתכם בתהליך שעלול להיות לא פשוט עבורכם.
בכל מקרה, זכרו שאתם נמצאים במצב שהוא גם ככה לא פשוט, ולכן כל לחץ או הפרעה חיצוניים עלולים להשפיע אפילו יותר על מצבכם הרפואי. לכן, חשוב לתת את האמון בחברות הביטוח ולתת להם לעשות את עבודתם נאמנה, ולהמשיך להתרכז בטיפול הרפואי שאותו אתם עוברים.
איפה קונים ביטוח מחלות קשות
במדינת ישראל קיימות כמה וכמה חברות ביטוח המציעות ביטוח מחלות קשות. אנחנו ממליצים לבדוק איזו מהפוליסות המוצעות לכם, מציעה את היקף הכיסוי הגדול ביותר בתשלום כמה שיותר נמוך, ולקבל המלצות אודות השירות של החברה, המהירות שבה החברה מתמודדת עם תביעת ביטוח מחלות קשות ועוד – ורק אז לקבל החלטה מושכלת. רק בריאות!