ביטוח תאונות אישיות הוא אחד מהביטוחים הנפוצים בישראל, לצערנו לעיתים יש צורך להפעיל ולהגיש תביעת ביטוח תאונות אישיות. במקרה זה חברת הביטוח תבחן את התביעה ותודיע האם היא מתכוונת לשלם פיצוי לאחר שתכריע האם המקרה בגינו הוגשה התביעה עומד בתנאי פוליסת הביטוח.
תביעת ביטוח תאונות אישיות הוא למעשה פנייה של המבוטח אל חברת הביטוח בבקשה להעניק לו את הסכום המופיע בפוליסה, או את חלקו, בהתאם לנסיבות התאונה ולנסיבות הפגיעה. חברת הביטוח מצידה בוחנת את הבקשה ומחזירה תשובה לגבי תקפות התביעה.
מדובר בתהליך לא מסובך מדי, לרוב חברות הביטוח לא מערימות קשיים גדולים במיוחד לפני הגשת התביעה אשר ברוב המקרים מתנהלת בצורה יעילה. לעיתים רחוקות יותר, חברות הביטוח חוששות כי מדובר בהונאת ביטוח ובמקרה כזה הן יחקרו את האירוע ואת הנסיבות בגינן הוגשה התביעה.
כמו כן, לעיתים חברת הביטוח תחשוד כי נסיבות המקרה או חומרת הפגיעה לא מצדיקות את הפעלת הביטוח ותשלום התביעה ובמקרה כזה יעמדו בפני המבוטח שתי אפשרויות, ויתור על התביעה או פנייה לבית המשפט על מנת שיפסוק בעניין.
חשוב להדגיש כי מקרים מסוג זה לא מתרחשים לעיתים קרובות, לכן אין סיבה לחשוש מהגשת התביעה, או להימנע מרכישת ביטוח מחשש שברגע האמת חברת הביטוח תסרב לשלם את הסכום שמגיע לכם.
מהו ביטוח תאונות אישיות?
ביטוח תאונות אישיות מעניק למבוטח הגנה מפני פגיעה חמורה שהתרחשה עקב תאונה. הפגיעות אשר נכנסות תחת הגדרת תאונות אישיות הן, מוות, נכות, אובדן כושר עבודה, כוויות, אשפוז ומקרים רפואיים קשים אחרים. ביטוח זה מעניק למבוטח סכום כסף משמעותי בפעימה אחת במקרה שבו התרחשה תאונה שהצדיקה את הפעלת הביטוח.
הפוליסות השונות מכסות מקרים שונים ויש שוני די גדול בין פוליסה אחת לשנייה לעיתים גם בין פוליסות המוצעות על ידי אותה חברת ביטוח, לכן אם אתם שוקלים לרכוש ביטוח תאונות אישיות כדאי לפנות ליועץ ביטוח כדי שיכוון אתכם לביטוח שהכי מתאים לכם.
מה נחשב "תאונה" כהגדרה בביטוח?
ההגדרה לתאונה משתנה לעיתים קרובות מפוליסה אחת לשנייה, אולם באופן כללי ניתן לתאר תאונה כאירוע שהתרחש באופן בלתי צפוי שנגרם על ידי גורם חיצוני, לא בזדון, שהוביל באופן בלעדי לפגיעה אשר נכללת תחת ההגדרות המופיעות בפוליסת הביטוח.
כלומר, רוב חברות הביטוח שמות דגש על מספר תנאים, הראשון שמדובר באירוע בלתי צפוי, כלומר כזה שלא ניתן היה לחזות מראש את תוצאותיו, במקרים גבוליים חברת הביטוח עלולה לטעון לרשלנות מצידו של המבוטח.
הנושא השני עליו רוב חברות הביטוח שמות דגש הוא עניין הבלעדיות, כדי לקבל את הפיצוי המופיע בפוליסה במלואו המבוטח יצטרך להראות שהתאונה היא הסיבה היחידה שהובילה לפגיעה ושלא היוותה זרז או גורם משני או חלקי בהתרחשות הפגיעה.
הנושא השלישי הוא עניין המקריות וחוסר הזדון, גם כאן יש דגש אליו מתייחסות חברות הביטוח. הפגיעה צריכה להיות פגיעה מקרית ולא מתוכננת. לצורך העניין, בחלק גדול של הפוליסות, פגיעה שנגרמה כתוצאה מקטטה לא תחשב תאונה אישית כיוון שהיא לא כוללת את אלמנט המקריות וחוסר הזדון. חלק גדול מחברות הביטוח אף מוסיפות במפורש, פגיעה שנגרמה כתוצאה מתקיפה פיזית או מילולית לא תזכה את המבוטח בפיצוי.
תהליך תביעת ביטוח תאונות אישיות
תהליך תביעת ביטוח תאונות אישיות הוא פשוט למדי, המבוטח צריך לגשת לאתר של חברת הביטוח, או ליצור קשר עם סוכן הביטוח איתו הוא עובד ולפעול בהתאם להנחיות. לרוב כדי להגיש תביעה צריך להכין מספר דברים.
בין היתר צריך לדעת לספק תיאור מדויק ככל האפשר של האירוע, הנסיבות בהן התרחש, התאריך בו התרחש והגורמים שהיו מעורבים בו. בנוסף חשוב לדעת לתאר את כלל הפגיעות שנגרמו כתוצאה מהאירוע, תאריכי אשפוז שהתרחשו בעקבותיו, אם היו ועוד.
לאחר מכן, חלק גדול מחברות הביטוח ידרשו מהמובטח למלא שאלון תביעות אישיות של החברה, הכולל מידע על פרטי המקרה, גובה הפיצוי המבוקש, טופס ויתור על חיסיון רפואי ועוד.
לבסוף, חברת הביטוח תבחן את כלל הפרטים והטפסים ותעניק למבוטח תשובה בנוגע לזכאות לפיצוי וגובה הפיצוי לו הוא זכאי.
טפסים הנדרשים לתביעת ביטוח תאונות אישיות
המסמכים אותם יהיה צורך להגיש לחברת הביטוח כוללים את טופס התביעה שמספקת חברת הביטוח, כל המסמכים הרפואיים שהונפקו על ידי בית החולים בעקבות האירוע, אישורים רפואיים מרופאים הקשורים לתחום הפגיעה, טפסים שהונפקו על ידי ביטוח לאומי הקשורים לתביעה, למשל במקרים בהם הוגשה תביעת נכות לביטוח הלאומי, תצלום תעודת זהות וטופס ויתור על חיסיון רפואי.